Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Helsesøster

 

Helsestasjon følger opp barn fra fødsel til skolealder. Etter fødsel tar helsesøster kontakt og avtaler hjemmebesøk eller oppfølging på helsestasjon .  Helsesøster sender innkalling til vaksinasjoner og regelmessige kontroller. Det legges vekt på et forebyggende helsearbeid. Helsesøster har oppfølging av barn i potensielt vanskelige livssituasjoner og samarbeider med barnehage, fastlege og barnevern. På helsestasjon gis helseundersøkelse, barnevaksinasjoner, svangerskapskontroll og rådgivning om helse, barns utvikling og kosthold.

Skolehelsetjenesten er et tilbud til alle skoleelever. Det gis råd  og veiledning og det utføres helseundersøkelser og vaksinasjoner. Ved behov henviser helsesøster videre til lege eller spesialist. Skolehelsetjenesten har også som oppgave å fremme et godt lærings- og arbeidsmiljø for elevene. Alle skolene i Roan har fast ukedag med tilstedeværelse av helsesøster. Elevene kan avtale tis til samtaler enkeltvis og helsesøster kan ha undervisning med tema tilpasset det enkelte klassetrinn. Det er utarbeidet retningslinjer for samarbeidet mellom skol og helsestasjon. Tjenesten samarbeider også med PPT, fysioterapeut og ergoterapeut. Helsesøster er lede for Koordinerende enhet for barn og unge.

Kontakt

Alice Nerdal Forfot
Alice Nerdal Forfot
Helsesøster
72 51 00 44
48 20 44 80
Fant du det du lette etter?