Roan sykeheim sertifisert som Livsgledehjem

Tirsdag 02. april ble Roan sykeheim sertifisert som Livsgledehjem.

Roan kommune inngitt et forpliktende langsiktig samarbeid med Stiftelsen Livsglede for Eldre
1.juli 2017.

Livsgledehjem  brukes som et systemverktøy for å oppfylle lovpålagte krav fra myndighetene. Sertifiseringsordningen favner sentrale områder i Verdighetsgarantien og Kvalitetsforskriften. Verdighetsgarantien sier at eldreomsorgen skal tilrettelegges på en slik måte at den bidrar til en verdig, trygg og meningsfull alderdom.

Gjennom sertifiseringsordningen har vi satt samarbeidet med nærmiljøet og frivilligheten i et system som sikrer ivaretakelse og oppfølging. Vi ser at relasjonene mellom sykeheimen og lokalmiljøet er styrket.
Virksomheten har utarbeidet egne prosedyrer i internkontrollen der livsgledearbeidet beskrives. Gjennom sertifiseringsarbeidet er vi stimulert til å tenke eldreomsorg litt mer utradisjonelt, og vi prøver ut aktiviteter man kanskje ikke forventer i institusjonshverdagen. Det handler om at vi skaper noe sammen, vi bruker både beboere og ansattes interesser og ressurser i aktiviteter, og tenke livsglede og humor i alt vi gjør,

Det er nå med stolthet vi på tirsdag opplevde  at Roan sykeheim ble sertifisert som Livsgledehjem
Et systematisk endringsarbeid har sørget for at vi er der vi er i dag, i godt samarbeid med Stiftelsen Livsglede for Eldre.
Dette er begynnelsen . og vi gleder oss til en aktiv fortsettelse slik at alle får Leve livet – livet ut.

Harriet Larsen
sektorleder helse og omsorg