Nå kan du foreslå navn på den nye kommunen

26. oktober skal kommunestyrene vedta navn på den nye kommunen. Du kan bidra med forslag!

wedding-2470422_960_720 - Klikk for stort bilde

Vi ønsker bred involvering av innbyggerne, når navn skal bestemmes. I første omgang kan alle sende inn egne forslag. Frist for å sende inn er 29. september 2017. En tilfeldig innsender vil trekkes ut og få en kurv med lokal mat som premie.

Send forslag:

Via telefon og personlig oppmøte:

Servicetorget, Åfjord rådhus: Telefon 72 53 23 00, samt personlig oppmøte
Servicetorget, Roan rådhus: Telefon 72 51 00 00, samt personlig oppmøte
Terje By, leder i navnekomiteen i Åfjord. Telefon 918 89 695
Elbjørn Harsvik, leder i navnekomiteen i Roan. Telefon 416 75 173

Via e-post

postmottak@afjord.kommune.no
postmottak@roan.kommune.no

Via sosiale medier

Åfjord kommune på Facebook: https://www.facebook.com/afjordkommune/?fref=ts
Roan kommune på Facebook: https://www.facebook.com/roan.kommune/?fref=ts

Via post (merk konvolutten "Navn på ny kommune")

Åfjord kommune, Rådhuset, Øvre Årnes 7, 7170 Åfjord
Roan kommune, Julie Næss vei 10, 7180 Roan

Arbeidet med å bestemme navn ledes av en egen navnegruppe. Den består av ordførerne, som igjen har engasjert de kommunale navnekomiteene. De har mye faglig kompetanse om lokale navn og historie. Komiteene består av fem personer i hver kommune. Den felles navnegruppa vil gå gjennom alle forslagene som kommer inn. De vil så velge ut inntil fire av forslagene. De tas med videre i prosessen.

I starten av oktober vil vi spørre innbyggerne om de utvalgte forslagene. Det skjer via en meningsmåling på telefon. 300 personer i Åfjord og 200 personer i Roan vil spørres. Etter ringerunden vil navnegruppa gå gjennom svarene fra innbyggerne. Deretter vil navnegruppa foreslå navn og sende til fellesnemnda. Den gir igjen sin innstilling til kommunestyrene.

26. oktober vil kommunestyrene vedta hvilket navn de ønsker på den nye kommunen.