MOBIL røntgen

En ny helsetjeneste fra Helse Nord-Trøndelag med oppstart fra 01. januar 2018.

Denne uken hadde vi første besøk av radiografene Espen Einvik og Marika Aa Pedersen som etter avtale kom på sykeheimen og utførte en vanlig røntgen undersøkelse etter henvisning fra lege.

Pasientgruppen hos oss er primært beboer på sykeheim og omsorgsboliger - men også eldre og svekkede personer som bor i nærheten av institusjonen. Ordningen kan også tenkes å utvides til å omhandle barn, som således slippe å ta hele skoledagen fri.

Henvisning sendes som vanlig fra lege, og det er teamet på Røntgen avdeling som gjør en utvelgelse av hvem som kan komme inn under ordningen.

For våre beboere er denne ordningen er befrielse i forhold til de utfordringer og belastninger de utsettes for ved transport - og særlig nå på våren med årets radikale teleløsningsskader opp Steinsdalen.

Vi er svært glade for at vi her i Roan omfattes av denne ordningen som er et prosjekt kalt "Mobilt røntgen i Namdalen" og vi ser også frem mot at det bygges opp et poliklinisk og desentralisert røntgentilbud i Osen kommune.

Frem til nå har teamet som består av totalt 6 ansatte kjørt over 6000 km og møtt over 200 pasienter. De har reist til Leka og Bindal i nord via Rørvik, Kolvereid, Harran, Namskogan, Røyrvik, Grong, Overhalla- til Roan i sør. Dette er en ordningen som vi applauderer, og som vi håper vil bestå også inn i fremtiden.

Har dere spørsmål om ordningen - les hva Helse Nord-Trøndelag selv skriver her (PDF, 3 MB)