Ja til sammenslåing med Åfjord, nei til Bjugn.

Under dagens kommunestyremøte vedtok Roan kommunestyre sammenslåing med Åfjord kommune fra 01.01.2020.

APs representant Stian S. Hansen framsatte forslag om å utsette saken. Dette forslaget fikk 6 stemmer og falt.

Til behandlingen av saken var det i hovedsak to punkter det skulle stemmes over (rådmannens innstilling):
Punkt 1 sammenslåing med Åfjord kommune fra og med 1. januar 2020.
Punkt 2 gikk på å gå i dialog med også Bjugn kommune og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag  for se på en eventuell videre prosess hvor også Bjugn slutter seg til.

Venstres representant Hanne Skjæggestad satte fram et nytt forslag til punkt 2, som gikk på at Roan kommunestyre skule takke nei til invitasjonen om dialog fra Bjugn, ved å vise til at Bjugn hadde kommet såpass seint på banen til at det var tid til en  konsekvensutredning.

Den endelige avstemmingen - som også ble det endelg vedtaket - ga følgende resultat:

Pkt. 1 vedtatt med 15 mot 2 stemmer.
Endringsforslag pkt. 2 vedtatt med 14 mot 3 stemmer.

Se ellers artikkel i Fosna-Folket her