Einar Eian (H) ny ordfører i Roan kommune

Under kommunestyrets kostituerende møte torsdag kveld ble Einar Eian innsatt som Roan kommunes nye ordfører.

Ordfører Einar Eian innsatt som ordfører - Klikk for stort bildeOrdfører Einar Eian innsatt som ordfører Joar Hauknes Høyres Einar Eian fikk, etter framsatt forslag av Per Bremnes (KrF), ti stemmer til å ta vervet som ordfører. Framsatt forslag fra Senterpartiet om at Jan Helge Grydeland (Sp) skulle fortsette, fikk sju stemmer. Ap, Høyre og KrF inngikk i forkant av valget en intensjonsavtale om samarbeid.

Arbeiderpartiets Erik Jakobsen ble enstemmig valgt som varaordfører.

– Da jeg først kom i kontakt med politikken for mange år tilbake, trodde jeg ikke at den skulle bli noe som ville engasjere meg noe særlig. Siden har det endret seg mye, medga Eian i sin takketale til kommunestyret.

Både Eian og Jakobsen takket for tilliten og lovte å gjøre sitt beste for kommunen kommende fire år.

Overrekkelse av blomster fra ansatte - Klikk for stort bildeOverrekkelse av blomster fra ansatte Roy-Bjarne Hemmingsen

Fredag morgen fikk den nye ordføreren overrakt en blomsterhilsen fra alle ansatte i Roan kommune.