Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Blir navnet på kommunen Nord-Fosen, Bjørnør eller Åfjord?

Navnegruppa - Klikk for stort bildeNavnegruppa Navnegruppa anbefaler Åfjord som navn på den nye kommunen. Og at man bruker kommunevåpenet til Roan.

Gruppa holdt møte 11. oktober. Navnegruppa består av 12 medlemmer. Den har fem medlemmer fra hver kommune, som sitter i navnekomiteene. De er involvert på grunn av mye lokalkunnskap om navn og historie. I tillegg er ordførerne med i navnegruppa.

I møtet 11. oktober var ett medlem fra Åfjord ikke med. Dermed bestod navnegruppa av 11 medlemmer. De skulle vedta hvilket navn de anbefaler brukt på den nye kommunen. I avstemningen fikk navnet Åfjord seks stemmer. Bjørnør fikk fire stemmer. Nord-Fosen fikk en stemme. Referat fra møtet blir lagt ut så snart det er ferdig.

Mange forslag

Det kom inn hele 55 forslag til navn på den nye kommunen vår. Lista ser du nederst på siden. Mandag 2. oktober valgte navnegruppa ut tre av navnene. Åfjord, Bjørnør og Nord-Fosen tas med videre i prosessen. Mellom 3. og 8. oktober ble 300 innbyggere i Åfjord og 200 i Roan spurt om navnene. Det foregikk via telefon. Der kunne man rangere forslagene i Ønsket rekkefølge.

I Roan hadde 69 prosent av innbyggerne Bjørnør som førstevalg. I Åfjord hadde 67 prosent av innbyggerne Åfjord som førstevalg.

Vedtaket i navnegruppa sendes til fellesnemnda. De vedtar sin anbefaling torsdag 19. oktober. Den sendes igjen til kommunestyrene. De gjør sine vedtak 26. oktober. Blir vedtakene like, er saken avgjort. Er vedtakene ulike, går saken til departementet.

Takk til alle som bidro med forslag. En tilfeldig innsender vil trekkes ut. Vedkommende får en kurv med lokal mat som premie.

Forslagene ble meldt inn via e-post, brev og muntlig. I tillegg til på Facebook og gjennom klassetimer på skoler. Her er forslagene som kom inn:

Åfjord
Bjørnør
Fosen
Roan
Himmelgrå
Ytre Fosen
Nord-Fosen
Fjordan
Rofjord
Åran

Nordre Fosen
Stjern
Å
Vind
Åfjordbjørnør
Råfjord
Råfjordan
Åan
Åro
Fjordro
Anfjordro
Anå
Rofolket
Medvind
Vindland
Fjord
Årfjordan
Lykke
Bessaker
Utro
Små-Fosen
Vindlaks/Laksvind
Stokken
Rohan
Åfjord-Roan
Roan-Åfjord
Stoksund
Frohavet
Åfjord og Bjørnør
Åfjord-Bjørnør
Bjørnør-Åfjord
Midtre Fosen
Nord-Fosna
Dåapma
Roan-Stokksund-Åfjord-Jøssund
Midtre Fosna
Nordre Fosna
Øvre Fosen
Roan og Åfjord
Vår
Fjellvind
Fosenfjord
Skjørafjorden
Bjørnørfjord

Bildetekst: Navnegruppa består først og fremst av navnekomiteene i kommunene. De har fem personer i hver kommune. Navnegruppa bestårr i tillegg av ordførerne. Leder er Vibeke Stjern. Bildet er fra møtet 2. oktober, der man valgte tre forslag til navn på den nye kommunen.

Fant du det du lette etter?