Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Beregnet tidsplan

Nedenfor kan du lese om beregnet tidsplan, hvis Fosen-prosjektene realiseres. Roan vindpark er i så fall først ut. Mesteparten av aktiviteten i regionen er planlagt å foregå mellom tredje kvartal 2018 og første kvartal 2020. Tidsplana forutsetter at utbyggingene vedtas, noe som blir avklart i første kvartal 2016.

Tidsplana nedenfor kan endres underveis, hvis det blir nødvendig.

  1. Arbeidet er tenkt å starte opp i Roan, i andre kvartal 2016. I første omgang starter anlegging av atkomstveier til området. I fjerde kvartal i 2016 vil man starte med internveier, fundamentering og nettilførsel med mer. Samtidig starter arbeidet med å anlegge atkomstveier til Storheia. I andre kvartal 2017 vil man starte arbeidet med internveier, fundamentering og nettilførsel med mer på Storheia.
     
  2. De første vindturbinene er planlagt å monteres i Roan vindpark, i andre kvartal 2018. I tredje kvartal 2018 tenker man å starte arbeidet med Kvenndalsfjellet og Harbakfjellet vindparker, når man skal anlegge atkomstveier.
     
  3. I første kvartal 2019 er Roan vindpark planlagt satt i drift. Samtidig er det planlagt å starte arbeidet med internveier, fundamentering med mer på Harbakfjellet og Kvenndalsfjellet. I tredje kvartal 2019 er det planlagt å starte montasjene av turbiner på Storheia. Storheia skal etter plana settes i drift i første kvartal 2020.
     
  4. På Harbakfjellet og Kvenndalsfjellet er monteringen av turbiner planlagt å starte i andre kvartal 2020. Vindparkene er planlagt å være i drift fra første kvartal 2021.