Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Markering av verdensdagen for psykisk helse i Roan 10 oktober

Psykisk helse[2] - Klikk for stort bilde I dag 10 oktober blir verdensdagen markert på Møteplassen i Roan da er det bare, som ellers, å komme innom for en kaffekopp, en god prat, og et kakestykke. Åpent fra kl 11-kl 14.

Tema i 2017 er :

Noe å glede seg over- en meningsfull hverdag. En hverdag med mening kan bidra til god psykisk helse.

Oppfordringen er at du skal gjøre noe for deg selv som kan bidra til bedre psykisk helse.

Det å ha noe å glede seg til gir positive tanker og dermed redusere stress.

Å sørge for at andre har noe å glede seg til, kan være godt for din egen psykiske helse. Hva kan du si og gjøre for at andre har noe å glede seg til – enten det er på arbeidsplassen, i barnehagen, på frivilligsenteret eller på gata. Vi kan alle påvirke andre gjennom våre handlinger.

Et eksempel på at forventninger og det å ha noe å glede seg til gir positivitet er å observere barna i adventstiden før jul. Den forventningen og kriblingen i magen når 1. desember kommer og de åpner den første luken i julekalenderen. Vi baker og gjør andre hyggelige ting som bygger opp forventningene til selveste julaften.

Har du vært på kino eller teater i det siste? Husker du den følelsen du fikk når lyset skrus av og reklamen erstattes med introduksjonsteksten til filmen du virkelig gledet deg til å se?

Et barn som gleder seg til å gå på skolen er mer villig til å stå opp på morgenen enn et barn som kanskje synes skolen er litt vanskelig.

En arbeidstaker som ser frem til å nye utfordringer på jobb og til å møte sine kollegaer, er mer motivert enn en person som mistrives med sine oppgaver eller kolleger.

Det er enklere å motivere seg til å gjøre noe, som for eksempel starte med trening, dersom du kan glede deg til det.

Opplevelsen av å ha en hverdag det er verdt å stå opp for, påvirker om du har det godt eller ikke. Det som gir mening er individuelt og tolkes som regel subjektivt. Vi er alle unike. Det er viktig å huske.

Mangel på glede tegn på uhelse?
Det er ikke slik at vi må ha noe å glede oss til hver eneste dag. Gleden kan ligge langt fremme, eller ikke være tilstede noen ganger. Samtidig kan fraværet av glede over lengre tid være et varseltegn på at en person ikke har det så godt.

Derfor ønsker vi å oppfordre til å at du er bevisst på hva som får deg opp på morgenen, men også til å være oppmerksom på de rundt deg. Har de sluttet å glede seg til hverdagen? Hva kan du gjøre, som person, eller organisasjon, for å gi vedkommende noe å glede seg til?

Du kan trene din og andres psykiske helse
Det viktigste budskapet til Verdensdagen er at alle har en psykisk helse og at det er mulig og nødvendig å trene den opp. Ved å være bevisst på hva som påvirker din psykiske helse kan du jobbe med deg selv og andre for å bli sterkere psykisk. Du kan rett og slett komme i bedre psykisk form. Da kan du bygge opp «et lager» som vil gjøre deg bedre rustet til å møte utfordringer. Du kan også hjelpe andre til å få en sterkere selvfølelse. Gi ros, smil eller tilbring tid med en person som trenger det. Det vil folk sette pris på!

Hovedmål for årets kampanje:
• Øke kunnskapen om psykisk helse og hva som gir gode levevaner
• Spre informasjon om at det å glede seg til noe gir bedre psykisk helse
• Oppfordre folk til å skape meningsfulle hverdag for seg selv og andre

 

Oppfordringen vår er at du gjør noe for deg selv eller andre for å skape glede

Fant du det du lette etter?