Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Tømming av septiktank

Bestilling av nødtømming:

Klokken 08.00-16.00: Ring telefon 73 85 85 90

Klokken 16.00-08.00, samt helg/helligdager: Ring telefon 994 36 675

Tømming av septiktanker og slamavskillere utføres og administreres av Fosen Renovasjon. Mer informasjon fås hos dem på telefon 73 85 85 90, telefaks 73 85 85 91 eller post@fosen.renovasjon.no.

Nødtømming og ekstra tømming

All tømming av septiktanker skal utføres av Fosen Renovasjon. Om behovet for ekstra tømming gjentar seg, bør frekvensen på tømmingen vurderes. Det er ofte mulig å unngå ekstra tømming. Årsaken kan være en annen enn full tank. På kort sikt kan problemet noen ganger løses av eieren. Det kan gjøres ved å røre om i tanken foran innløpet.

Hva koster ekstra tømming / nødtømming?

Det er to priser for tømming utenom oppsatt rute:

  • Nødtømming innen 24 timer: Normal pris pluss et tillegg på 130 prosent
     
  • Ekstra tømming innen sju dager: Normal pris pluss et tillegg på 50 prosent.

Prisen avhenger av om den normale rutetømmingen må utføres eller kan forskyves.

Den ordinære prisen avhenger av størrelse på tanken. Samt hvor ofte den tømmes, og hvor mange husstander som er tilknyttet. I tillegg er det forskjell på fastboende og fritidsboliger. Ordinære priser finner du på hjemmesiden til Fosen Renovasjon.

Forurensning

Eieren av septiktanken med renseanlegg er ansvarlig for at anlegget fungerer som tenkt. Og at det ikke medfører forurensning. Eieren må føre kontroll med anlegget. Samt reparere det hvis det oppstår mangler eller feil.

Lovverk

Kommunens hjemmel for å utføre tjenesten finner du i Forurensningslovens § 26. Hjemmel for å ta betalt for tjenesten finner du i Forurensingslovens § 34 om avfallsgebyrer.

Forurensningsloven. Kap. 4: Om avløpsanlegg. § 21-26

Les også: