Covid-19

Vi har ikke hatt nye smittetilfeller i Åfjord i sommer. Åfjord kommune ønsker å takke dere alle for en flott innsats. Det forventes imidlertid en noe økt risiko for smitte i Norge de neste uker og måneder. Det er derfor svært viktig at alle, for å beskytte seg selv og andre, fortsetter å være like flinke til å holde avstand, holde seg hjemme om en er syk og sørge for god håndhygiene.

Det vil fremover også være en økning i andre typer luftveisinfeksjoner som vanskelig lar seg skille fra Covid-19 infeksjon. Typiske symptomer ved Covid-19 infeksjon er feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals eller generell sykdomsfølelse. Har du noe av dette skal du testes så snart som mulig. Ring da 116 117 og avtal tidspunkt for testing. Testing er raskt og enkelt. Du får svaret på Helsenorge.no når det er klart. Du skal holde deg hjemme og isolert fra andre til negativt svar foreligger og du er frisk igjen.

Er du helsepersonell og har vært i utlandet? Ta kontakt med din leder for å avklare hva som skal gjøres i akkurat ditt tilfelle.