Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.
Kampanjefelt

Har du spørsmål om korona?

Les hvor du skal henvende deg, hvis du har symptomer på korona, eller har generelle spørsmål.

mobil som holdes - Klikk for stort bilde

Henvendelser og spørsmål om korona skal foregå slik:

Fra onsdag 12. august 2020 er det innført nye testkriterier for covid-19. Testkriteriene er endret for at alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 bør få anledning til å teste seg uten leges vurdering.

Det er viktig at alle som nå tror at de kan være smittet eller har forkjølelseslignende symptomer, benytter anledningen til å teste seg. Korona-testing er gratis og svaret får man etter en til to dager ved å logge seg inn på helsenorge.no.

Alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19, har anledning til å teste seg.

Helsetjenesten anbefaler covid-19-testing for:

  • alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19.
     
  • alle som kan ha blitt smittet med covid-19, enten som nærkontakt eller etter reise i land med høy forekomst de siste 10 dagene.
     
  • andre grupper kan testes etter vurdering av lege. Ved test av personer som ikke har symptomer og ikke er smitteeksponerte må positiv test bekreftes av ny test

Testing utføres fortsatt ved Åfjord legekontor. Tidspunkt for testing avtales med legekontoret via telefon 725 30 200.

Hvis du får mer alvorlige symptomer på dagtid, kan du ringe legekontoret vårt. Hvis du ikke får tak i fastlegen, eller at kontoret er stengt, ring legevakt på telefon 116117.

For generelle spørsmål, sjekk om du finner svar på nettsidene til Folkehelseinstituttet eller på informasjonssidene til kommunen. Man kan også ringe den nasjonale informasjonstelefonen på telefon 815 55 01, for spørsmål om korona.

For andre lokale spørsmål, ring servicetorget vårt på telefon 72 51 00 00.

NB: Den lokale korona-telefonen er stengt inntil videre, på grunn av liten pågang. Tilbudet vil åpnes igjen hvis det blir behov.

Tenk som om man er smittet

Vi oppfordrer alle til å innrette seg som om de er smittet. Det gjelder alle innbyggerne. Det er avgjørende at hver enkelt er bevisst på ansvaret sitt, når det gjelder å redusere spredning.

Mer informasjon

Sjekk ut informasjonssidene våre om korona-situasjonen.